З метою організації наукової роботи здобувачів вищої освіти спеціальності 272 «Авіаційний транспорт» на кафедрі професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук функціонує гурток «Захоплені небом».

20 жовтня 2021 року в онлайн-форматі відбулось чергове засідання, учасниками якого стали першокурсники, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Льотна експлуатація повітряних суден».

Тему для сьогоднішнього обговорення визначили заздалегідь – «Авіакомпанія моєї мрії». Курсанти Жила Артур, Логвинчук Юрій, Ткаченко Руслана, Ахмадієв Нікіта, Отрощенко Богдан, Щепіхін Павло, Лук`яненко Нікіта, Нестеренко Євгенія та Пундік Андрій виступили з цікавими доповідями-презентаціями про світові та вітчизняні авіаційні компанії. У фокусі уваги науковців-початківців були: Qatar Airways, Singapore Airlines, Lufthansa, SWISS (Swiss International Air Lines), American Airlines, Міжнародні авіалінії України, SkyUp.

Гуртківці зацікавлено, активно та із розумінням проблематики обговорювали питання, які висвітлювалися на засіданні. З кожною новою зустріччю здобуваються практичні комунікативні навички щодо культури ведення дискусії, публічного виступу, опановуються правила здорових дебатів.

Участь курсантів у науковому гуртку сприяє не лише кращому освоєнню дисципліни «Історія авіації», а й оволодінню науковими методами пізнання, дослідження, розширенню теоретичного кругозору і наукової ерудиції майбутніх фахівців, є своєрідною репетицією виступам із результатами досліджень на наукових конференціях та написанню наукових доповідей.

У заході взяли участь понад 20 курсантів, учасники висловили задоволення від корисної зустрічі. Вийшло цікаво, невимушено, креативно.

Бажаємо успіхів нашим курсантам в отриманні нових знань!

 

За інформацією Ірини Романько,
доцента кафедри професійної педагогіки
та соціально-гуманітарних наук